TOP termékek

Kérdése van?   Hívja ügyfélszolgálatunkat hétköznap 8 - 16 óra között    +36302673346 

 

A 14 óráig leadott rendelést már másnap kiszállítja a GLS futárszolgálat.

Minden képregény raktáron.

Gondos csomagolás

Az arany ember

Az arany ember
-10%

Az arany ember

A Korcsmáros Pál által eredetileg 1962-ben rajzolt fekete-fehér képregény digitálisan felújított változata. Az eredeti kockákon elevenedik meg Timár Mihály, Tímea és Noémi regényes története, amelyet a romantika és a szecesszió jegyében a Vaskapu életveszélyes szikláitól követhetünk végig, egészen a senki szigetén megtalált boldogságig.
Bővebben
Szállítás GLS futárral :
1 munkanap - ha 14 óráig megrendeled
Szállítás Foxpost automatába :
2 munkanap - ha 08 óráig megrendeled
Borító :
Kartonált
EAN :
9789639833531
További adatok
Raktáron
1 990 Ft
1 791 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek
A regény a magyar kapitalizmus keletkezéstörténetének egyik sikeres és közismert szépirodalmi dokumentuma.
Hõse egy üzletember, akit szegény hajóbiztosként a véletlen, saját vakmerõsége és nem utolsósorban ügyeskedése hatalmas vagyonhoz juttat. Zsákba rejtett kincse egy szultán üldözte török úrtól származik, az õ lánya megnyeréséért hozza fel a Dunába süllyedt hajóból és tartja meg magának Tímár Mihály. A mesés vagyon birtokosaként üzletelni kezd gabonával, telekkel, földbérlettel, és az arany még több arannyá változik kezében.
Az arany ember már milliomosként kéri meg a "szegény" török lány, Timea kezét. A lány hálából igent mond, de kiderül, hogy csak a kezét nyújtja kérõjének, szerelmet nem kaphat tõle Tímár. "Alabástrom szobor" felesége és az üzleti pálya ridegsége meghasonlásra kényszerítik a férfit, és elmenekül oda, ahol nem a pénzt, hanem az embert nézik. Ezt találja meg a térképen még nem jelölt helyen, a Senki-szigetén, Noémi mellett.
A fõhõs kettõs életét több szereplõ köti össze, véletlenek és törvényszerû találkozások, társadalmi összefüggések alakítják sorsukat. A regény kitûnõen ábrázolja az akkori Komárom kereskedõrétegének spekulációit, tájleírásai (a Vaskapu, a téli Balaton) gyönyörködtetõek.
Adatok
Cikkszám
9789639833531
Hasonló termékek