TOP termékek

Ingyenes szállítás 15.000-ft felett, kérd Foxpost vagy GLS automatába a rendelésed

 

Vadhús- és halételek

Vadhús- és halételek

Vadhús- és halételek

Vadhús- és halételek
Bővebben
Szerző :
Tolnai Kálmán
Nyelv :
magyar
Oldalszám :
381
Kiadó :
Nemzeti Örökség Kiadó
EAN :
9786156962485
Kiadás éve :
2025
További adatok
Webshop készlete: Raktáron
4 500 Ft
Részletek
Az emberiség konyhaművészete ott és akkor kezdődött, ahol és amikor az elejtett vad, a kifogott hal sütésének illatát először vitte szét a szél. A régészek jóvoltából tudjuk, hogy Mezopotámiában egy kőoszlopra írva, Hammurábi törvényei között, a növények széles választéka mellett – vadfajták, friss, sózott, füstölt és szárított halféleségek is szerepeltek a kor étlapján. A magyar étkezési tradíciókhoz is hozzátartoznak a vadhúsból, halból készült ételek, az erdőkben, s folyópartokon található ehető növények – pl. a gombák – és más táplálékok. A történelmi-társadalmi helyzet hozta magával, hogy ezek a kiváló élelmiszerek bőségesebben jutottak osztályrészéül a földesuraknak, nagybirtokosoknak, de korunkra már mindenki hozzájuthat és kedvére süthet-főzhet belőlük. Tolnai Kálmán szakácskönyvei gazdag tapasztalatról és hozzáértésről árulkodnak, ezért ajánljuk minden kedves Olvasónak, aki nem veti meg a konyha örömeit.
Adatok
Kötött ár kezdete
2025.12.03.
Kötött ár vége
2026.12.03.
Cikkszám
b-240745
Hasonló termékek
Utoljára megnézett