TOP termékek

Blog

Hellsing

kepregenyplusz
Hellsing

Ma a széles manga-kínálatunk egyik aduászát hoztuk el nektek. Ez pedig nem más, mint Hirano Kohta 1997 és 2008 között futott vámpír-, zombi- és egyéb szörnyvadászos képregénye, a Hellsing. Itthon a Mangafan kiadó adta ki, gyönyörű védőborítós kötetekben. Induljunk el egy kis vadászatra.

 

 

 

 A Hellsing világában az élőhalottak és egyéb természetfeletti lények közöttünk járnak, és látszólag békésen megvannak az emberek között. Viszont néhányan nem tudják betartani a szabályokat, és mondjuk ki, mérhetetlen mészárlásba kezdenek. Ezek megfékezésére több egyházi szervezet alakult, köztük a katolikus egyház XIII. rendje, vagyis az iskariótiak, és a Királyi Protestáns Lovagrend, ismertebb nevén Hellsing. Mindenki csak a maga területén kapirgálhat, viszont előfordultak köztük már véres összetűzések is. Mert ugye egyik felekezet szerint mindenki más eretnek.

 

A Hellsing egyik nem titkolt szuperfegyvere Alucard, aki maga is az éj szülötte, és a saját fajtájára vadászik. Nélküle a világ már régen elveszett volna. Társaival renegát tömeggyilkos vámpírokra és gyermekeikre, a zombikra fenik fegyvereiket, miközben próbálnak minden ártatlan civilt megkímélni. Több kevesebb sikerrel.

 

„Tíz nap leforgása alatt tíz falubeli tűnt el. Elmondta, hogy látta a tettest. A sötétben először nem tudta kivenni az arcát… ám ahogy a hold előbukkant a felhők közül, felismerte a vértől csöpögő szájú papot.”

(Ford.: Koch Zita)

 

A képregényre jellemző a horrorisztikus ábrázolásmód, a brutális jelenetek, ami fekete-fehér képregényben kevésbé gyomorforgató, bár az alkotó nagyon próbálkozott. Az akciójelenetek nagyon jól meg vannak „komponálva”, olyannyira erőteljesek, hogy szinte hallod az eseményeket. Dinamikus, menő, laza.

 

Alucard nagyon menő vámpír, aki olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más a fajtája közül, viszont hajlamos mindent „elbalfékeskedni”, ami miatt minden fejezet végén visítógörcsöt kapsz a röhögéstől. Sok helyen nem veszi magát komolyan a képregény, és ez nagyon jól áll neki.

 

Ha ennyi nem lenne elég, csak feldobjuk még étvágycsinálónak, hogy hol máshol találkozhattok skizofrén bérgyilkos apácával? Ugye, hogy ennek nem lehet ellenállni? Szóval álljatok be a Hellsingbe és segítsétek Alucardot a vadászatban. Szerencsétekre a sorozat minden része kapható a webshopban.