TOP termékek

Blog

Magyar rocktörténet

A Képes Krónikák Kiadónál 2023-ban megjelent Magyar Rock-történet című képregény első része nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy a hatvanas évektől kezdődően bemutassa a hazai könnyűzenei élet változásait, egészen a hetvenes évek végéig. A főszereplő, Karcsi, és fiatal barátai életén keresztül mutat be számtalan mára legendává vált zenekart, énekest, zeneipari szereplőt, egy igen igényes kinézetű kötetben.

 

 

Új Képregény és Manga bolt Budapesten

Írd be az emlékeztetőbe: Szeptember 1. nyit a V26 Képregénybolt Budapesten a Visegrádi 26 szám alatt

A Japán titok

A japán titok

Narrációs és karakterábrázolási áttörés

 

Miért fogott meg minket olyan ellenállhatatlanul a mangák és animék világa? Miért vált egy egész generáció azonnali, instant rajongójává a japán történetmesélésnek, amikor a kilencvenes évek derekán Magyarországra berobbantak a dragonballok és sailormoonok eltúlzottan hosszú combjai, antigravitációs hősei, szecessziós esztétikával kígyózó hajkölteményei és schwarzeneggereket kispadra parancsoló izomtónusai? Mit tudtak adni ezek a hősök a nyugati típusú mainstream karakterekhez képest?

 

Warcraft

1994-es indulása óta a Warcraft majd’ minden médiumot meghódított. Először is a Blizzard PC-s játékai, szám szerint három darab, és a hozzájuk tartozó kiegészítők alkották az úgynevezett „magot”.

 

Death Note

Mostanában több manga is került a kezeim közé. Éveken át nem érdekeltek, pontosabban: amibe beleolvastam, nem tudott megfogni. Sajnos az ember gyorsan általánosít, és így az évek során csak nagyon kevés próbálkozás volt. Aztán a blog miatt elkezdtünk ötletelni, és előjött a manga és anime vonal is, mint potenciális "áldozat". Bevallom, kicsit szkeptikus voltam, de a mostani tapasztalat és eszközök segítségével - az internet fantasztikus dolog, ha tudjuk használni! - átnéztem egy rakás lehetőséget, elvetettem egy csomó ötletet, és a végére maradt pár, ami igazán érdekesnek tűnt. Azóta is azt mondom: érdemes volt belevágni ebbe a kalandba, sok kellemes, izgalmas és szórakoztató percet nyertem. Azóta már folyékonyan beszélek japánul is, de ez persze nem igaz.

 

Trigun ajánló

A manga a világ minden táján töretlen népszerűségnek örvend. Ezt eleinte nem igazán tudtam megérteni. Aztán mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy-kettőt.

Hellsing

Ma a széles manga-kínálatunk egyik aduászát hoztuk el nektek. Ez pedig nem más, mint Hirano Kohta 1997 és 2008 között futott vámpír-, zombi- és egyéb szörnyvadászos képregénye, a Hellsing. Itthon a Mangafan kiadó adta ki, gyönyörű védőborítós kötetekben. Induljunk el egy kis vadászatra.

 

 

 

Muzsik -Olasz képregény, Bonelli

Az olasz képregényre jellemző húzás az, hogy nyugati ikonokat, karaktereket emelnek át saját világukba. És olyan finomsággal, ízléssel teszik ezt, hogy haragudni nem igen tud érte az olvasó. Kínálatunkban számtalan fumettit megtaláltok. Amit ma hoztunk nektek. a Nero Blanco Comix Kiadó egyik gyöngyszeme: A Muzsik. A képregény egy teljes és önálló (kém)történetet tartalmaz.

 

 

Bosszúállók 1.
Hősökre mindannyiunknak szüksége van.
A gyermekek számára az első hősök szüleik, esetleg nagyobb testvérük. A szerencsésebbek számára a család felmenői egy életen keresztül példaképként szolgálnak.
Kockás különszám

Goldson Cityben nem rossz élni. Az arany szinte az „ember lába előtt hever, csak le kell hajolnia érte”. 

Pókember nincs többé
Mindenkinek vannak nehéz napjai, amikor bal lábbal kel fel, mikor semmi sem jön össze.
18.48

A 18.48 világa visszarepít egy alternatív 19. századba, ahol az 1848-as forradalom van kibontakozóban. 

Időmesterek
Ha az a munkád, hogy az időfolyam egyenetlenségeit kigyomláld és visszaállíts mindent a helyes kerékvágásba, keménynek és határozottnak kell lenned.
Bucó, Szetti, Tacsi
Olvasni jó. Ezt minden képregény szerető ember is tudja, sőt immáron Tacsi is, aki valóságos könyvmoly.