TOP termékek

Blog

Muzsik -Olasz képregény, Bonelli

kepregenyplusz
Muzsik -Olasz képregény, Bonelli

Az olasz képregényre jellemző húzás az, hogy nyugati ikonokat, karaktereket emelnek át saját világukba. És olyan finomsággal, ízléssel teszik ezt, hogy haragudni nem igen tud érte az olvasó. Kínálatunkban számtalan fumettit megtaláltok. Amit ma hoztunk nektek. a Nero Blanco Comix Kiadó egyik gyöngyszeme: A Muzsik. A képregény egy teljes és önálló (kém)történetet tartalmaz.

 

 

 A képregényre nézve egyből megfog az usankás srác megnyerő mosolya. Ha röviden le akarnák írni, miről szól a képregény, akkor ez a szovjet James Bond története. Ha hosszabban, akkor Ivan, KGB, Burma, gyönyörű elvtársnők, szexi masszázs, bumm-bumm, kabumm.

 

Ivan Ivanovics története egy gulágon kezdődik. Egy régi ismerőse hozza ki onnan a politikai foglyot, aki a Vörös Hadsereg legjobbnak tartott kéme, bérgyilkosa. Feladatot szánnak neki: likvidálni kell egy kettős játszmát játszó fegyverkereskedőt, aki a hidegháború kényes egyensúlyát is megtörheti tevékenységével. Ivan boldogan elvállalja a burmai kirándulást némi rubelért és teljes ellátásért cserébe.

 

Ivan nem kispályás. Lényegében senki nincs biztonságban tőle, aki ellene szegül. Arzenálját a szovjet tudomány legújabb innovációiból rakja össze, így robbanó cigaretta és öngyújtó,  valamint Makarov maroklőfegyver is kerül a táskájába, és aranyóra a kezére. Hogy sikerül-e megdöntenie a burmai kiskirály hatalmát, azt megtudhatjátok a képregényből. Annyit viszont elárulhatunk, hogy útját mindenütt megdöntött nők szegélyezik.

 

Ivan Ivanovics egy humoros, kellemesen nosztalgikus történetben kapott főszerepet. Az „olasz Bond-lányok” is hozzák a nekik szánt szerepet, nemcsak szépek, de erősek, talpraesettek is egyben.

 

A képregény rajzai is az olasz képregényekre jellemző precizitást mutatják. Akár a karakterekről, akár a városképekről, a tengerről, vagy a burmai dzsungelről legyen szó, a fekete-fehér rajzokon elidőzik a szem.