TOP termékek

Blog

Warcraft

kepregenyplusz
Warcraft

1994-es indulása óta a Warcraft majd’ minden médiumot meghódított. Először is a Blizzard PC-s játékai, szám szerint három darab, és a hozzájuk tartozó kiegészítők alkották az úgynevezett „magot”.

 

Ezek valós idejű stratégiai játékok, amik sokunk kedvencei voltak azokban a bizonyos kilencvenes években, vagy a kétezres évek elején. A horda és a szövetség álltak szemben egymással ezekben, és később az élőhalottak is csatlakoztak a háborúhoz.

 

A számítógépes játékok közül talán mégis a leghíresebb a World of Warcraft, ami egy MMORPG (többjátékos online szerepjáték). A játék első verziója 2004-ben került a boltokba, és a mai napig hatalmas sikere van. Ez a játék és elődei együtt szépen megágyaztak a többi Warcraft témájú médiának, legyen szó a filmről (várható a második rész), regényekről, vagy a képregényekről.

 

A mi iparunk viszont a képregény, amikből dögivel kapható a webshopban. A Warcraft mangák szépen bővítik Azeroth univerzumát, így minden rajongónak a polcán a helyük. A japán mellett koreai manwha stílusú képregényeket is találhattok köztük.

 

A képregények az orkok, emberek és egyéb lények szemszögéből mutatnak be egy-egy történetet és többségében önálló történeteket tartalmazó antológiák különböző íróktól és művészektől. Sokatok számára ismerős lehet Richard A. Knaak neve, akinek olyan történeteket köszönhetünk, mint a fekete sárkány, Halálszárny tombolását bemutató regény, vagy éppen a fordulatos Napkút trilógia.

 

Azerothban mindig háború dúl, egy kalandokkal teli világ, ahol mitikus lények járnak kelnek, repülnek. Az orkok és emberek mellett elfekkel, törpökkel, fajok keveredéséből született lényekkel, és embertestbe rejtőzött sárkányokkal is találkozhatunk.

 

Ha a Legendákat választjátok, egy-egy, önálló történeteket tartalmazó képregényantológiát foghattok a kezetekbe. A Travelerrel egy kalandos hajóútra indulhattok egy sokszínű legénységgel. A Napkút trilógiában egy az elfeket az élőhalottaktól védő csodafegyver után kutató sárkánycsapatot követhettek nyomon, miközben „zombi horrorba” hajló trancsíros csatáknak lehettek szemtanúi.

 

További szerencse, hogy a Krónikák sorozat könyvei és önálló regények is kaphatóak még nálunk, így mindenki megtalálhatja az ínyére valót.

 

Kalandozzatok a Warcraft világában Ti is! Nyomás a webshop!